Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Противоударни тампони Terrano II 2.7 TDI `97, къса
Свий
X
-
От: Противоударни тампони Terrano II 2.7 TDI `97, къса
На предните трудно ще намериш алтернатива. Питай мимо и патрол фен - със сигурност могат да се намерят. Задните - също. В технолинк има налични задни, ама цената няма да ти хареса. По моргите също трябва да има колкото искаш, но ако ги употребяваш често (в смисъл - имаш навика да си създаваш "скокливи" преживявания с джипката) - аз бих купил нови, щото една гума и болтове на 15 години не са като нови от магазина със сигурност.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Да ти споделя някои финансови хитрини , колега sminkov...Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
Помагайте - това ли са противоударните тампони отпред на тераното? Снимах го, щото беше останал 1, сега няма нищо, или изпадат, или ги крадат. Колко и къде противоударни тампони има по тераното, продават ли се в БГ или чрез Мимо13 и ПатролФен? Има ли алтернатива или е хубаво оригинални?
Този тампон на предния носач можеш да си го направиш сам , като мен. Купуваш си тампон за двигателя на лада , струва 5.6лв. Представлява цилиндрична гума с диаметър 6см. и дължина 6см. на която в двата края има болтове М10. Разрязваш тампона през средата с ръчна ножовка и получаваш два тампона за предните носачи. (Всеки по 2.8 лв
). Болтовете пасват идеално на фабричните дупки предвидени за тях. Ако болтовете на биелетките опират на тампона , подстрижи го с ножовката. Карам с такива тампони над 50 000 км. , перфектни са , особено цената им
.
Друго....
Докато се занимавах с тампоните на носача , забелязах , че тампоните на стабилизиращите щанги , предна и задна , са напълно износени.Почти всички споменати и известни доставчици искат за четирите тампона ( 2 предни , 2 задни) , 80 лева....
Е , купих си комплект такива тампони за Лада Нива - 3.5 лв .за комплект от 4 тампона ....и си ги смених сам , елементарно е...Може би няма да издържат колкото оригинални за Терано , но за тия пари...
....Има и други подобни "бюджетни побългарявания"...
Коментар
-
-
Тая подложка се държи на една гайка. Махаш подложката и си имаш дупка.Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнениеНа моето няма предвидени дупки за противоударните отпред на носача... Това, дето съм го снимал се лепи с някакво лепило за металната подложка под него.Land Rover Discovery 3.9 V8
Коментар
-
Не, няма модели без тампони там. Ако го няма тампона, първото ограничение е амортисьора, а ако той е достатъчно къс - ще удари носача в шасито.Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнениеАз за пръв път виждам, че има тампони там. Може ли да има модели без такива тампони или да търся да си слагам?
Оригиналния номер на този тампон е 54050-0F000.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
то май като гледам няма да е лошо и аз да погледна дали имам,че след неделната разходка на два пъти ми застъргаха предните гуми в подкалниците,а съм с регенерадки с диаметър 76см което май се равнява на 31-ци,иначе не чух да има удряне на метал
Коментар
-
Изключено е да няма дупка. Има и на долната ламарина която изгражда профила на носача , за достъп до гайката на тампона.Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнениеНа моето няма предвидени дупки за противоударните отпред на носача... Това, дето съм го снимал се лепи с някакво лепило за металната подложка под него.
Коментар
-
По един на долния носач, и един на шасито. Тоя на долния носач е ограничителен на сгъване на окачването, а тоя на шасито е ограничителен за разгъването и опира в горния носач.Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнениеДобре, от пред колко протувоударни тампона има по тераното?
Всички знаете кой знае цените на частите - просто питайте. Въпрос на едно лично съобщение.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар